Open Vlampijpateliers 2018

Gelegen in de nieuwste hotspot van Utrecht, het Werkspoorkwartier, zijn de Vlampijpateliers al jaren de grootste kunstbroedplaats in Utrecht, gevestigd in een van de laatst overgebleven Werkspoorpanden. Inmiddels ontwikkelt het gebied zich snel tot een prachtige culturele parel in Utrecht met nieuwe initiatieven en horeca. In de Vlampijpateliers werken meer dan 75 beeldend kunstenaars, ontwerpers, schrijvers en hout- en metaalbewerkers. Zowel gevestigd als jong talent. Ook recent afgestudeerde kunstenaars, veelal van de HKU, vinden hier een fijne werkplek.
Ieder jaar openen de kunstenaars hun deuren voor het publiek, een unieke kans om binnen te kijken in dit bijzondere pand.

meer dan 30 ateliers zijn te bezoeken!

Tijdens de Atelierroute Utrecht op zondag 7 en 14 oktober zijn onze ateliers weer te bezoeken. Volgend jaar krijgen we een opknapbeurt, dus nu nog even door de buitenkant heen kijken, maar dat is juist de bedoeling; stap binnen en zie wat voor moois hier gemaakt wordt en geniet van de bijzondere sfeer: in ieder atelier een andere wereld!
Voor kinderen is er de Vlampijp Kunst Speurtocht; ga op zoek en ontdek de kunstwerken in het pand. Heb je ze allemaal goed? dan kan je je een echte kunstkenner noemen.

 

Ondersteund door WordPress | Thema: Baskerville 2 door Anders Noren.

Omhoog ↑